Oddelek za odrasle
29. november 2017, ob 19:00

Homaž Milanu Vincetiču

Iz podob sveta, ki ga je moral prezgodaj zapustiti, iz tresljajev svoje iščoče duše, iz tihe žalosti in samote je naš prijatelj Milan Vincetič ustvaril literarne svetove, ki bodo ostali.

V njegov spomin je Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota pripravila razstavo Poti Milana Vincetiča, njegovi prekmurski pesniški kolegi recital avtorske poezije, Društvo za humanistična vprašanja ARGO pa je izdalo mapo njegovih izbranih pesmi Kalejdoskop.

Spoštovani, vabimo vas, da se nam v sredo, 29. novembra, ob 19. uri pridružite v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na prireditvi »Homaž Milanu Vincetiču«, s katero so bomo poklonili njegovemu spominu.

Razstavo o delu in življenju Milana Vincetiča bosta predstavili njeni snovalki Klaudija Sedar in Metka Sraka. O njegovi poeziji in pesniško-grafični mapi bodo spregovorili Janez Balažic, Franci Just in Mirko Rajnar. V spominskem recitalu bodo pesmi brali Štefan Kardoš, Feri Lainšček, Tine Mlinarič, Ernest Ružič in Dušan Šarotar.

Milanove pesmi iz mape Kalejdoskop bo interpretirala Gabrijela Granfol Peurača, v glasbenem programu bo nastopil Bojan Sedmak.

Nič bolj ne vleče na dež
kot tvoje oči
nič bolj kot lasje
ki spijo kot poldan
ko so ptice previsoko
da bi se lovile
nič bolj kot orehi
ki jih lomiš med nogami
nič bolj kot prah
ki črkuje moje knjige
pod nočno svetilko
ki jo ugašaš z roko
ki mi hladi čelo

 

a nima tvojih prstov 
pa tudi obraz 
ni več moj