Oddelek za odrasle
28. maj 2018, ob 18:00

PREPROSTO ENOSTAVNO: čas je za spremembe

Sandi Horvat

V sklopu literarnega večera se bomo pogovarjali z avtorjem knjige Preprosto enostavno: čas je za spremembe. Preprosto o življenju, kako se vsakodnevno spopasti z različnimi izzivi, tudi takrat, ko morda zaradi meglice okoli nas ne vidimo prave rešitve in kako enostavno je poiskati odgovore v sebi na vsa vprašanja, ki se nam porajajo o nas samih. Z avtorjem se bomo sprehodili po njegovi poti odraščanja, vse od srečnega otroštva, do trenutka, ko se je živjenje postavilo na glavo, tudi do tega, ko je izvedel, da je Rom. Kaj sploh pomeni biti Rom v Sloveniji in Prekmurju, ki velja za eno kulturno bogatih okolij pri nas?

Pogovor bo moderirala Rahela Hojnik Kelenc, ki je prav tako lektorirala knjižni prvenec Sandija Horvata. Z drznimi vprašanji se bo skupaj z avtorjem dotaknila tudi aktualnih tem, ko so še vedno zelo prisotna diskriminacija do Romov ter še vedno živi stereotipi in predsodki.

Sandi Horvat v pripovedi svoje knjige nagovarja bralca, in sicer tako, da ga vzame s sabo na potovanje po poti svojega življenja in kot pravi, smo si ljudje usojeni, saj v naše življenje v določenem trenutku pride prav tista oseba, ki jo potrebujemo. Najmočnejše sporočilo zgodbe je, da te različne situacije v življenju delajo močnejšega in da vse ovire, ki so ti postavljene na pot, moraš prestopiti. Preprosto enostavno moraš zaživeti.