Obvestila
23. oktober 2020, ob 13:03

DOSTAVA GRADIVA NA DOM ZA RANLJIVE SKUPINE

nosečnice, invalidi, starejši od 65 let, bolniki s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi

Spoštovani,

članom knjižnice, ki sodijo v ranljive skupine (nosečnicam, invalidom, starejšim od 65 let, bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi) nudimo dostavo gradiva na dom.

Za brezplačno dostavo gradiva članom, ki živijo v Mestni občini Murska Sobota, bomo poskrbeli zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Občina Beltinci bo poskrbela za brezplačno dostavo gradiva članom knjižnice, ki prebivajo v njihovi občini, ob ponedeljkih, sredah in petkih.

Vsem ostalim članom knjižnice bo gradivo dostavljala Pošta Slovenije, poštne storitve ob prevzemu pošiljke plača naslovnik (gradivo bo poslano z navadno pošto).

 

POSTOPEK IZPOSOJE GRADIVA

 • V spletnem katalogu COBISS/OPAC preverite razpoložljivost gradiva.
 • Ob naročilu potrebujemo naslednje podatke:

  • naslov dela, ime avtorja in leto izdaje publikacije (ali pripišete ID številko gradiva v Cobissu),
  • številko vaše članske izkaznice,
  • naslov, kamor želite prejeti dostavo pošiljke,
  • telefonsko številko, na katero vas lahko pokličemo.

 • Naročite si lahko največ 5 naslovov hkrati.
 • Naročila sprejemamo med delovnim časom knjižnice na telefonskih številkah 02 530 81 22 in 02 530 81 24 ter e-naslovu pisk.ms@ms.sik.si.
 • Vpis novih članov poteka tudi preko spleta. Kako to storite, najdete na tej povezavi.

Pri sprejemu pošiljke smiselno sledite priporočilom NIJZ glede spletne prodaje – dostave v času širjena okužbe COVID-19.

 

Ravnanje z gradivom doma (NIJZ)

V primeru naročila knjig po pošti svetujemo, da še neodprt paket odložite na nedostopno mesto in pustite nedotaknjenega odležati 1 dan ter v nadaljevanju postopate tako, da knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno, prebrišete z alkoholnim razkužilom. Pri rokovanju s paketom in njegovo vsebino vedno pazite, da se med tem ne dotikate obraza (še zlasti ne oči, nosu in ust) in si po rokovanju vedno temeljito umijte oz. razkužite roke.

Pred in po branju gradiva si umijte ali razkužite roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ne listajte gradiva z oslinjenimi prsti. Ves čas upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašlja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).